© Powered by SiteSpirit

 
logo.png


Praktijk voor Lichaam en Brein

Wij zijn gespecialiseerd in onder andere:

Neurofeedback:

Neurofeedback is een methode om de eigen hersenactiviteit te beÔnvloeden door terugkoppeling (feedback) te krijgen over dezelfde hersenactiviteit. Door het kijken naar een film, het luisteren naar muziek of bij ogen dicht het luisteren naar geluiden, kunt u uw hersenen trainen om een ingesloten patroon van disbalans te vervangen door een gezonder hersengolfpatroon. Hierdoor stelt u uw hersenen in staat om een breed spectrum aan problemen of aandoeningen zelf op te lossen. (zelfheling) Een aangename bijkomstigheid van neurofeedback is dat het voor alle leeftijden een geschikte trainingsmethode is. Ook voor kinderen is neurofeedback bijzonder geschikt: het kijken naar een film naar keuze sluit nauw aan bij de interesse van veel kinderen waardoor de meeste kinderen het een bijzondere leuke en prettige therapie vinden. De trainingen zijn niet invasief, d.w.z. er wordt niets in het lichaam ingebracht.

Ils:


De Ils Auditieve therapie is een holistische therapie die beweging, gehoor en visuele stimulatie tegelijkertijd met elkaar combineert. Er worden balansoefeningen en visueel-motorische oefeningen gedaan, terwijl auditieve stimulatie plaatsvindt door een koptelefoon. Zo leert het brein beter om te gaan met een veelvoud aan zintuiglijke prikkels. Tijdens de Ils Auditieve Therapie traint het brein om efficiŽnter en effectiever te worden en hierdoor worden de neuronetwerken versterkt en gestimuleerd tot betere prestaties.

Indicaties voor Neurofeedback en ILS zijn o.a.:


Prestatie verbetering, mentaal en fysiek. ADD en ADHD, angststoornissen en paniekaanvallen, burn out en depressie, chronische vermoeidheidsklachten, dyslexie en andere leerproblemen, slaapproblemen, traumaverwerking, verslavingen, auto-immuunziekten, niet aangeboren hersenafwijkingen.

Scenar Therapie

Pijntherapie is ťťn van de belangrijkste, maar ook de moeilijkste opgave voor de medische wetenschap. De natuurgeneeskunde probeert door het stimuleren van het zelfregulerend vermogen van het menselijk lichaam een snellere genezing op gang te brengen.
Op blijvend herstel gerichte elektrotherapie heeft met de ontwikkeling van SCENAR een nieuwe plaats gekregen. Scenar is een niet-invasieve meet- en behandelmethode. Het werkt via huidcontact middels een elektrische reactie van het lichaam en is een uitgebouwde vorm van impulstherapie. De resultaten zijn verbazingwekkend: snel herstel en directe verlichting van alle soorten pijn.
Dit maakt dat scenar bij uitstek geschikt is voor de behandeling van chronische pijnen en blessures zoals b.v. sport blessures.

Samenwerkende praktijken en vergoedingen;


Praktijk voor Lichaam en Brein is aangesloten bij de koepel samenwerkende praktijken (o.a. NCH in Hilversum) en bij de beroepsvereniging NFG. Wij zijn hierdoor geregistreerd en geaccrediteerd. Daardoor zijn vergoedingen vaak mogelijk via uw aanvullende verzekering. Wij kunnen dit voor u uitzoeken op een eerste gratis informatie/oriŽntatie gesprek  en u daarin verder informeren over kosten, kortingen en betalingen.

logo_praktijk_voor_lichaam_en_brein.png


Jaap Hijmans

foto_Jaap_Hijmans.jpg

Jaap Hijmans

Adres
Visserseinde 65
2063 JC Spaarndam

Telefoon
023-7850104
06-36164146

E-mail
info@praktijkvoorlichaamenbrein.nl

Website
www.praktijkvoorlichaamenbrein.nl


Dokter W. Nijestraat 34 - 2064 XC Spaarndam - info@ondernemersspaarndam.nl