© Powered by SiteSpirit

 
logo.png


Boattours Spaarndam

7 september 2022

Een grote groep ondernemers verzamelt zich vrolijk aan de Pol in Spaarndam. Het is prachtig weer en de volledig gerestaureerde Kolk met de typerende Balkbrug ligt te schitteren in de zon. Al die ondernemers zijn uitgelaten, want ze maken zich op voor wr een evenement van Ondernemersvereniging Spaarndam.

Er liggen twee boten op ons te wachten: de elektrische salonboot "De Kale Kano" van Boattours Spaarndam en een enorme sloep. Brian Bouwens, lid van de OVS en trotse eigenaar van het bedrijf heeft de extra sloep geregeld, omdat de animo voor de boottocht enorm is en we niet allemaal op De salonboot passen.

Terwijl we aan boord gaan worden er heerlijke hapjes aangevoerd vanuit het nabijgelegen Restaurant De Kolk van Patrick en Daisy Holla. De warme happen komen natuurlijk als laatste aan boord en we steken van wal.

Op de Mooie Nel komen de boten al varend even langszij, zodat voorzitter Ron van der Aar enkele nieuwtjes kan vertellen en enkele nieuwe leden zich kunnen voorstellen. Na het lossen van de touwen gaan beide boten apart, maar op zichtafstand van elkaar verder richting Haarlem. Met het mooie weer, het leuke gezelschap, het prachtige uitzicht en de heerlijke hapjes en drankjes vermaakt iedereen zich kostelijk.

In Haarlem leggen we kort aan om Laura Kroon van boord te laten gaan. Ze moet werken, maar wilde ook niet verstek laten gaan. Eenmaal aangekomen in Haarlem Zuid keren de boten om en leggen even aan bij molen De Adriaan om mensen gelegenheid te geven van boot te wisselen.
Zo kunnen ze andere mensen ook spreken.

Rustig aan varen we terug richting Spaarndam. Het begint te schemeren en het wordt iets killer, maar de stemming blijft er prima inzitten. Om 21:00 uur meren we weer af aan de Pol en bedanken de schippers voor hun goede zorgen.

Nog lang niet iedereen was blijkbaar uitgepraat, want een flinke groep heeft nog op het terras van Restaurant De Kolk een afzakkertje gedronken.Evenemententeller

bedrijfsbezoek
Wempe Transport
Portret19

Dokter W. Nijestraat 34 - 2064 XC Spaarndam - info@ondernemersspaarndam.nl