© Powered by SiteSpirit

 
logo.png


Kolksluis Spaarndam weer bevaarbaar!

26 juli 2022

Op zaterdag 30 juli is de monumentale Kolksluis in Spaarndam weer klaar voor pleziervaart.

Bijna twee jaar lang was de Kolksluis gevuld met zand. Eerst om de oude kademuren stabiel te houden, daarna als werkvloer voor het vervangen van de kademuren en de binnenste sluisdeuren. Nu is de Kolksluis zo goed als af. Op de nieuwe lindebomen voor de Oostkolk na, die staan nog bij de kweker.

Zaterdag 30 juli viert de Stichting Kolksluis alvast een klein feestje. Vanaf 11.00 uur vertrekt er een parade van klassieke schepen naar de Kolksluis. Rik Stapel, voorzitter van de stichting, is blij dat de kolk weer met water gevuld is. “Hopelijk mag er binnenkort weer geschut worden, onze sluiswachters zijn er na twee jaar weer helemaal klaar voor. Normaal schutten we al vanaf 1 mei. Dat doen we alle zaterdagen, zondagen en feestdagen tussen 10 en 17 uur, tot half september.”

kolksluis_nieuw_2022.jpg

Wel moeten de sluiswachters van Stichting Kolksluis Spaarndam nog even wachten met schutten. Door aanhoudende droogte blijven de sluisdeuren aan de IJ-zijde van de vernieuwde Kolksluis tijdelijk dicht. De Grote Sluis heeft een aangepast schutregime.


Evenemententeller

april - Algemene Ledenvergadering

Dokter W. Nijestraat 34 - 2064 XC Spaarndam - info@ondernemersspaarndam.nl