© Powered by SiteSpirit

 
logo.png


DroomParken Noord-Holland

Droomparken.jpg

Hallo, ik ben Teun Jansen, ruim 40 ... Woon samen met mijn partner Astrid en onze drie kinderen (12, 16 en 17) op de boerderij Weltevrede in Velsen-Zuid. Geboren en getogen in het centrum van Utrecht; daar ook mijn lagere school en middelbare scholen doorlopen en toen naar de hotelschool gegaan. Na de hotelschool heb ik bij verschillende horecabedrijven gewerkt. Voornamelijk in het hoogste segment catering, bij Verhaaf Catering, maar ook bij verschillende restaurants en hotels.
Na Verhaaf ben ik als bedrijfsleider aan de slag gegaan om de horeca op poten te zetten bij de zeejachthaven Seaport Marina in IJmuiden, eigenlijk op 10 km afstand van waar ik nu woon

Na dit avontuur ben ik aan de slag gegaan bij de Bijenkorf, eerst als assistent van de assistent. Ik moest immers het vak van detailhandel nog leren kennen, later als merchandiser op de horeca-afdeling en daarna als inkoper voor de verschillende horecaformules; dit alles op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hierna heb ik op verschillende functies in de filialen Amsterdam, Arnhem en Rotterdam gewerkt. Terwijl ik in Rotterdam aan het werk was als manager van de horeca-afdeling, werd de nieuwe Bijenkorf in Amstelveen geopend. Hier was een nieuwe horecaformule die moeizaam van start ging. k ben toen gevraagd om in het winkelmanagement te komen van dit nieuwe filiaal en mijn eerste klus was de horeca vlot trekken. Na enige tijd kwamen daar verschillende andere afdelingen bij, waaronder schoonmaak, beveiliging, huishoudartikelen, de Meesterbanketbakker en waarnemend ook de modeafdelingen. Inmiddels kende ik de detailhandel behoorlijk.
Op het hoofdkantoor kwam er een functie vrij in de top 25 van het bedrijf, directeur van de Bijenkorf Business Cadeau. De tak van de Bijenkorf die zich bezighield met business-to-business, dus de kerstpakketten en relatiegeschenken. Dit was voor mij natuurlijk een grote uitdaging: weer een functie in een hele andere discipline!
Was een mooie tijd, vooral heel veel geleerd in de diverse managementvergaderingen over het gehele wel en wee bij zo'n groot bedrijf als de Bijenkorf; we hebben in die tijd vijf nieuwe filialen geopend, waarvan de meeste inmiddels overigens weer verdwenen zijn Op een gegeven moment werd de Bijenkorf overgenomen (door investeerder KKR uit de USA) en ik heb de keuze gemaakt de Bijenkorf te verlaten. Na tien jaar voor de KBB gewerkt te hebben, heb ik besloten toch een eigen bedrijf te starten.
Dat bedrijf werd een horecabedrijf in Friesland, in een grote boerderij uit 1736, gelegen op een recreatiepark met camping in het mooie Sint Nicolaasga (vlak bij Joure en Heerenveen). Hier hebben we in korte tijd een prachtig restaurant, met cafetaria en winkel van gemaakt. Hier kwamen, naast de gasten van het park en de camping, ook de inwoners van de omliggende dorpen Langweer, Itskenhuizen en Sint Nicolaasga. Er was een uitgebreide -la-carte-kaart en steeds wisselende menu's, maar ook feesten en partijen maakten een groot deel uit van de bedrijfsvoering. Een mooi bedrijf in een hele mooie omgeving.

Het hebben van een eigen bedrijf beviel uitstekend, maar het wennen in Friesland, ver van de bewoonde wereld, was vooral voor de rest van het gezin erg wennen. Na viereneenhalf jaar hebben we dan ook de boel verkocht en zijn teruggekeerd naar Noord-Holland. Waar ik kon instappen in wat nu DroomParken heet.
DroomParken is een centraal (hoofdkantoor in Beekbergen) gestuurd recreatiebedrijf met bungalowparken en campings door heel Nederland! Ik ben verantwoordelijk voor Noord-Holland, en doe dit vanuit mijn eigen bedrijf, RHF Beheer. Naast het aansturen van drie DroomPark locaties, twee in het gebied Spaarnwoude en een in Noord-Scharwoude, zorg ik voor de communicatie richting de diverse overheidsinstanties en de eigenaren op onze parken. De chalets die op onze parken staan,  worden altijd eerst verkocht en dan vervolgens ook weer via ons systeem verhuurd. We laten de chalets bouwen door chaletbouwers waar we al jaren zaken mee doen en hebben zodoende eigenlijk het hele traject zelf in de hand. De overstap van de detailhandel en de horeca richting de  recreatie is mij uitstekend bevallen, het is een mooie sector waar je vaak met blije mensen te maken hebt. Momenteel zijn we druk bezig om de parken nog beter te laten passen in de omgeving. En van de middelen die daar voor mij belangrijk voor is, is de Ondernemersvereniging en dan vooral het project 'Spaarnwoude geeft energie'. Dit platform is een samenwerking tussen verschillende ondernemers uit het gebied Spaarnwoude, die allemaal gemeen hebben dat ze trots zijn op onze mooie omgeving!
Het is de bedoeling dat er ook een (digitale) omgeving komt, waar er arrangementen kunnen ontstaan tussen de ondernemers. Een mooi initiatief waar ik veel van verwacht!
Naast mijn werkzaamheden voor onze recreatiebedrijven heb ik nog een horecabedrijf en een tuinonderhoudsbedrijf.
Mijn grootste hobby is eigenlijk mijn werk; daarvoor ben ik lekker veel buiten op de verschillende locaties. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk bij mijn sportende kinderen te kijken en als ik tijd over heb geniet ik graag van de natuur. Ook sport ik zelf een keer of 4 in de week, maar dat zie ik eigenlijk meer als noodzakelijk kwaad ... Mijn andere grote hobby is namelijk lekker eten en drinken, ben dol op bijzondere restaurants met exclusieve gerechten uit allerlei culturen, maar kan ook prima eten in het dorp, bij de Toerist,  gezellig met vrienden uit de buurt!


Logo Buitenhuizen .jpg
Evenemententeller

nader bericht

Dokter W. Nijestraat 34 - 2064 XC Spaarndam - info@ondernemersspaarndam.nl