© Powered by SiteSpirit

 
logo.png


Boeiende en veelzijdige kijk op historie Kennemerland

27 maart 2013

historie_kennemerland.jpg

'Het grote geschiedenisboek van Kennemerland' gaat op een aangename manier door de decennia en eeuwen van de streek. Feiten en anekdotische verhalen rijgen zich aaneen. 

Het boek is een compilatie van de 18-delige serie 'Ach Lieve Tijd, 2000 jaar Kennemerland' die in 2003 en 2004 werd uitgegeven door uitgeverij Waanders in Zwolle.

In het boek zijn veertien van de achttien katernen uit de verzamelband van de reeks verenigd. Het vergde op een aantal plaatsen actualisering, die tot stand kwam in samenwerking met het Noord-Hollands Archief. 'Het grote geschiedenisboek van Kennemerland' richt zich op Midden- en Zuid-Kennemerland.

,,Het is een mooie compilatie van al die losse deeltjes, waarmee de highlights van de geschiedenis van Kennemerland in al zijn facetten goed uit de verf komen'', vindt Lieuwe Zoodsma, directeur van het Noord-Hollands Archief. ,,Dat komt ook omdat we ervoor gekozen hebben de feitelijke geschiedschrijving te combineren met allerlei anekdotes en markante details. Zo komt de torenspits van de voormalige Spaarnekerk op de Febo in Schalkwijk aan bod, maar ook 'De kluizenaar van Overveen', het verhaal over een bekeerde edelman.''


HD.png

Evenemententeller

nader bericht

Dokter W. Nijestraat 34 - 2064 XC Spaarndam - info@ondernemersspaarndam.nl